På svenska In English Auf deusch | Facebook twitter

Utgå från Ullinge och upptäck Småland


Eksjö stad
En av Sveriges bäst bevarade trästäder där hela den inre stadskärnan är byggnadsminnesförklarad.  Missa inte Aschanska gården – ett borgarhem från sekelskiftet där tiden stått stilla.


Astrid Lindgren Värld
Teaterparken i Vimmerby där sagorna blir verklighet. Avsett en eller två dagar för att umgås med Karlsson, Pippi och Emil i Lönneberga. Garanterat en upplevelse för hela familjen.


Glasriket
Skickliga glasblåsare i arbete är ett fascinerande skådespel. Se mötet mellan det genuina hantverket och ny design. Shoppa outlet och i glasbutiker. Eller varför inte prova att blåsa, måla eller gravera glas.


Järnvägsmuseet i Nässjö
Järnvägen kom till Nässjö 1864. Lär er mer om järnvägens historia. Här finns ett 80-årigt ånglok, stinsens expedition och mycket annat spännande.


Kleva Gruva
En storslagen upplevelse för stora och små i en av Sveriges finaste visningsgruvor. Gå på skattjakt, upplev spännande spöknätter eller lär er vaska guld.


Karamellkokeriet Mariannelund
Recepten har använts i generationer, här är godistillverkning fortfarande ett hantverk. Se hur brända mandlar, fudge och teaterkonfekt kokas, rullar och skärs. Provsmaka och handla i mysig butiken.


Boda Borg
Ett äventyrshus i stil med ”Fångarna på fortet”. För företaget, familjen eller kompisgänget. Oavsett svårighetsgrad är samarbete nyckeln till framgång. Som ett tv-spel – fast på riktigt.


Badhuset Sävsjö
Lek med familjen i äventyrsbadet eller relaxa med vänner och kollegor. Här finns något för alla.


Skurugata
En 800 meter lång klippkanjon och ett av södra Sveriges mest egendomliga naturfenomen. Klippväggarna är upp till 35 meter höga, vandringen ner i gatan är ett äventyr för hela familjen.
 

För fler tips och idéer besök turistbyråernas hemsidor Eksjö och Nässjö.

Fyll i er mailadress och få vårt nyhetsbrev:

© 2012 Gyllene Uttern Hotel Group
Tel: 0381 81060 | E-post: info@ullinge.se
Skicka en konferensförfrågan | Kontakta oss